Skolesvømming

Ansatte i Aquagroup har flere års erfaring fra gjennomføring av den lovpålagte svømmeundervisningen i skolen. Både som instruktører, leverandør av utstyr og som bidragsyter til utforming av læreplanen.

På denne siden har vi satt sammen det utstyr vi anbefaler å benytte seg av når man gjennomfører skolesvømmingen. Utstyret fungerer for de fleste alderstrinnene, hvor en del av utstyret kan benyttes både inne og ute. 

Ved å trykke på obligatorisk øvelse har du muligheten til å se eksempler på hvordan man kan gjennomføre de ulike øvelsene. 

En fullstendig oversikt over obligatoriske øvelser, med gjennomgang av hvordan man kan gjennomføre øvelsene og forlslag til aktiviteter finner man på svommedyktig.no.

Svommedyktig har i samarbeid med Norges Svømmeforbund utarbeidet et godt timeopplegg, veien til svømmedyktighet.  

Behøver du forslag til øvelser, timeopplegg og annet utstyr er vi tilgjenglig på epost og telefon

Pakker

VI har satt sammen et par utstyrspakker som kan benyttes til gjennomføring av aktiviteter og øvelser iforbindelse med skolesvømmingen. 

Vanntilvenning

Obligatorisk øvelse 1:

«Eleven står på grunt vann (navledybde) og skal kunne sprute vann i ansiktiet sitt 5 ganger eller øse vann over hodet 5 ganger.»   

Utstyr
som kan benyttes her er vannkanne, kjøpmannsspade eller tilsvarende for å øse vann over hodet. 

Obligatorisk øvelse 2:

«Eleven står på gruntvann (brystdybde), ig trekker pusten, bøyer knærne og dypper seg helt under vann. Puster ut bobler gjennom nese og munn, kommer opp å trekker pusten; dypper seg ned igjen. Gjenta øvelsen 5 ganger. 

Utstyr
som kan benytes til å øve på blåseøvelser er «speilegg»

Dykking

Obligatorisk øvelse 3:

«Eleven skal kunne kombineere det å hoppe fra bassengkant/brygge – synke/dykke ned – orientere seg under vann – hente to gjenstander til overflaten. Alt gjennomføres i ett. 

Dersom eleven behøver mer trening, så har svommedyktig.no laget en øvelsesbank med forslag til flere øvelser og aktiviteter for  øve på dykking.  Aktivteter knyttet til dykking

Utstyr som kan benyttes til øvelse 2: Dykkeringer, rockeringer, undervannslalom, svømmebrett, hinderløyper

Gli og fremdrift

Utstyr til aktiviteter for å øve på de obligatoriske øvelsene:

Vi anbefaler bruk av svømmebrett, svømmeføtter, comfypinner og ulike dykkeleker/ringer for å øve på de obligatoriske øvelsene som er knytte til øvelse 4-7. Vi har også satt sammen en utstyrspakke

Vannsikkerhet

Vannsikkerhet er et stort fokus i læreplanen, både ute og inne. Vi har plukket ut det utstyr vi benytter i forbindelse med livredningstrening i svømmehallen og utendørs. 

Utendørs opplæring

Å være svømmedyktig i en reell situasjon ute vil stille andre krav til eleven enn å være svømmedyktig innendørs. Derfor er det viktig å variere mellom undervisning inne og ute, og å tilrettelegge for at eleven for en forståelse for formålet med det de gjør.

Utstyr, vi anbefaler at man har tilgang på utstyret som er under vannsikkerhet også utendørs. For å oppretteholde sikkerheten anbefler vi også våtdrakter dersom det er kjølig vann samt bruk av swimbouys for eldre elever 

Svømmebøye
Øker synligheten og sikkerhet i utendørsopplæringen.
Se produkt
Previous
Next
Lek og læring

Svømming skal være gøy, og vi benytter ofte en del leker og annet utstyr til å skape læring gjennom lek – spesielt på grunnskolen samt for elever som er veldig skeptisk til vann. 

Hinderløyper som er over og under vann skaper ofte mye glede og barn som er skeptisk til f.eks. å dykke glemmer fort dette når man leker.

Vi har her satt sammen våre favoritter. 

Om oss
Her kan du lese mer om oss og ta kontakt med oss for en hyggelig prat
Les mer
Til våre produkter
Vi leverere utstyr til svømmehaller, svømmeopplæring og trening, oppbevaring og mye mye mer.
Se vårt utvalg