Barnehagesvømming

Barnehager kan søke om tilskudd til svømmeopplæring for barn i alderen 4-6år. Svømmeopplæringen skal skje i barnehagens åpningstid. Tilskuddet kan også brukes til å dekke transport og våtdrakter i de tilfeller hvor man gjennomføre deler av undervisningen ute. Tilskuddsmottakerne velger selv hvordan opplæringen organisere og gjennomføres. Tilskuddet skal i sin helhet brukes til aktiviteter relatert til svømmeopplæringen. Utstyr som er nødvendig for å kunne gjennomføre svømmeopplæringen slik som undervisningsplatform for tilpassning av basseng og nøvendig utstyr kan trekeks fra tilskuddet. 

Mer informasjon om tilskudd og søknad gjøres til statsforvalteren (tidligere fylkesmann) i din aktuelle fylke. Mer ifnormasjon om tislkudet kan leses her

Vi anbefaler at man følger opplegget til Svommedyktig.no, hvor man fokuserer på læring gjennom lek med fokus på basisøvelser slik som vanntilvenning, dykking, flyte og fremdrift.

Hjelpemidler

Utstyrspakker 

Vi har satt sammen et par utstyrspakker som blir brukt av instruktører. Her har man det mest nødvendige for å kunne skape en morsom og utfordrene svømmeopplæringstimer for de yngste barna 4-6år. 

Vanntilvenning og dykking
Vanntilvenning handler om å gjøre barnet tryggere i vannet. Det å tørre å få vannsprut i ansiktet, dykke hodet under vann, løfte bena fra bunnen mm. Vi anbefaler bruk av speilegg for blåseøvelser i vannet, dykkeringer for å hente opp og orientere seg under vann og ringer for å dykke igjennom
Gli og fremdrift

For å kunne starte på gli og fremdrift er det viktig at barnet er vanntilvent og mestrer flyting, dette gjør det mye enklere å mestre fremdrift. Utstyr vi anbefaler for å gjennomføre ulike aktiviteter knyttet til fremdrift er svømmebrett for å øve på benspark, comfypinner, for å få støtte til flyting og benspark og svømmeføtter. 

Previous
Next
Platform
Reduserer dybden med 70cm
Click Here

Undervisningsplatformer 

For et barn som ikke er vanntilvent, bør ikke vannet gå over navlen. Ved å plassere ut platformer får man muligheten til å gjennomføre opplæring i basseng som ikke har hev/senk bunn. 

Det er også mulig å lage ulike «øyer» i bassenget, hvor barnet kan ta pause mellom ulike svømmelengder.  

Lek og lær

Svømming skal være gøy, og vi anbefaler å benytter leker og annet utstyr til å skape læring gjennom lek – spesielt for de yngste i barnehage og grunnskolen. 

Hinderløyper som er krever at barnet er over og under vann skaper ofte mye glede. En morsom og passende øvelse for barn som er skeptisk til f.eks. å dykke hodet under vann, da glemmer man fort frykten når man har det gøy! 

Vi har her satt sammen våre favoritter.

Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous
Next

Utendørssvømming

Å være svømmedyktig i en reell situasjon ute vil stille andre krav til eleven enn å være svømmedyktig innendørs. Derfor er det viktig å variere mellom undervisning inne og ute, og å tilrettelegge for at eleven for en forståelse for formålet med det de gjør.

Utstyr, vi anbefaler at man har tilgang på utstyret som er under vannsikkerhet også utendørs. For å oppretteholde sikkerheten anbefler vi også våtdrakter dersom det er kjølig vann samt bruk av aquafitbase eller livredningsbøye til instruktør/lærer for økt sikkerhet for eldre elever 

Om oss
Her kan du lese mer om oss og ta kontakt med oss for en hyggelig prat
Les mer
Til våre produkter
Vi leverere utstyr til svømmehaller, svømmeopplæring og trening, oppbevaring og mye mye mer.
Se vårt utvalg